Mainos

Prinsessa Ruusunen uusissa vaatteissa

Ruotsalainen Cullberg-baletti tunnetaan vanhoista, mutta uudella tavalla tehdyistä tarinoista. Tällä modernin baletin ryhmällä ei ole omaa teatteria, joten he ovat kiertueella koko ajan -puolet koti-Ruotsissa ja toisen puolen ympäri maailmaa. Tampereelle baletti saapui viime viikonloppuna epäsovinnaisen Prinsessa Ruususen kanssa.

Cullbergin Ruususessa vain musiikki on vanhaa: Tsaikovskin klassikko yli sadan vuoden takaa. Prinsessa itse elää rajua nykyaikaa Mats Ekin koreografiassa.

-Pidän jengin pomosta. Hän on paha poika, joka saa minut riippuvaiseksi huumeista niin että vaivun uneen. Ei kuitenkaan Ruususen tuhatvuotiseen, vaan huumeiseen uneen. Eli kyllä tämä on erilainen Ruusunen, tosin on tässäkin prinssit ja haltijattaret. Tämä on sekoitus vanhaa ja uutta, kertoo prinsessa Auroraa esittävä Åsa Lundvik Gustafson.

Viime vuonna edesmennyt tanssija Birgit Cullberg perusti ryhmän 60-luvulla Riksteaternin suojiin. Siitä tuli heti hyvin kansainvälinen - suomalainen Veli-Pekka Peltokallio liittyi mukaan 80-luvulla.

-Tää pitkäaikainen yhteistyö Mats Ekin kanssa, hänen koreografioidensa erikoislaatu joissa tanssitaan aika lailla ... paljon tanssia, paljon askeleita ja sit tätä teatraalisuuttaa. Ehkä modernissa ei niin paljon käytetä tämmöstä kertovaa etenkään satuja ja meillä niitä riittää klassisessa mutta eri tavalla käsiteltyinä, Peltokallio arvioi.

Leimallista on myös jatkuva kiertolaisuus. Viime vuonna esityksiä oli 85, joista puolet eri puolilla Ruotsia ja toinen puoli pitkin poikin maailmaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.