Prinsessa Dianan murhauttamisesta ei todisteen "häivääkään"

Prinsessa Dianan kuolinsyyntutkinnassa ei ole johtavan tuomarin mukaan löytynyt todisteita murhajuonesta. Tuomari totesi tänään, että murhaväitteen tueksi ei ole löytynyt todisteen "häivääkään". Lopullisen päätöksen kuolinsyyntutkinnassa tekee valamiehistö.

Diana kuoli autokolarissa saamiinsa vammoihin Pariisissa elokuussa 1997. Kolarissa sai surmansa myös hänen miesystävänsä Dodi al-Fayed, jonka isä Mohamed al-Fayed on epäillyt kolaria kuningashuoneen tai Britannian turvallisuuspalvelun juonimaksi salamurhaksi.

- Todisteita siitä, että Edinburghin herttua (prinssi Philip) olisi tilannut teloituksen ei ole ja todisteita siitä, että salainen palvelu tai mikään muukaan hallituksen yksikkö olisi järjestänyt (surman), ei ole, tuomari Scott Baker sanoi yhteenvedossaan.

Tuomarin mukaan al-Fayedin salamurhaväitteet ovat siinä määrin vailla perusteita, etteivät tämän omatkaan lakimiehet enää halua lisäkäräjöintiä. Kahdessa aiemmassa poliisitutkinnassa kuolonkolari on todettu onnettomuudeksi. Turmassa menehtynyt pariskunnan autonkuljettaja oli humalassa ja ajoi ylinopeutta.

Lokakuussa alkaneessa kuolinsyyntutkinnassa kuultiin 250:tä todistajaa ja valamiehistö kävi kolaripaikalla Pariisissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat