Mainos

Prinsessa Dianan kuolemansyytä tutkitaan Pariisissa

Valamiehistö on saanut nähdä uusien tutkimusten yhteydessä muun muassa aiemmin salassa pidetyt valvontakameran kuvat tunnelista, jossa kohtalokas kolari tapahtui.

Walesin prinsessa Dianan kuolemansyytä tutkiva ryhmä on saapunut Pariisiin tutustuakseen Dianan kuolemaan liittyviin paikkoihin ja ajoreitteihin.

Brittiläiseen ryhmään kuuluu 11 valamiehistön jäsentä sekä sukulaisia. Mukana ei kuitenkaan tiettävästi ole prinsessa Dianan edesmenneen miesystävän Dodi al-Fayedin isää Mohamed al-Fayedia tai Dianan poikien, prinssien Williamin ja Harryn edustajia.

Iltapäivällä tutkimusryhmä ajoi saman matkan Ritz-hotellista onnettomuustunneliin kuin Diana ja al-Fayed elokuussa 1997. Yöllä ryhmä ajaa matkan tunnelista sairaalaan, johon loukkaantunut Diana vietiin.

Ennen Pariisiin saapumistaan valamiehistö sai katsottavakseen Pont d'Alman tunnelin valvontakameran kuvat, jotka on pidetty tähän asti salassa. Myös Ritzin valvontakamerakuvat hissistä ja käytäviltä on esitetty tutkimusryhmälle.

Ranskan oikeuslaitos julkaisi viisi vuotta sitten tutkimustuloksen, jonka mukaan kyse oli puhtaasta onnettomuudesta. Brittien Scotland Yard tuli samaan tulokseen vuosi sitten. Ranskan media onkin nyt antanut ymmärtää, että kyseessä on Britannian oikeuslaitoksen erityispiirre, kun voidaan vielä kaikkien tutkimusten jälkeen avata tapaus uudelleen Dodi al-Fayedin isän pyynnöstä.

Prinsessa Diana ja hänen miesystävänsä Dodi al-Fayed kuolivat autokolarissa Pont d'Alman tunnelissa Pariisissa 31. elokuuta 1997. Surmansa sai myös Ritz-hotellin turvallisuuspäällikkö Henri Paul. Viranomaisten tutkimusten mukaan onnettomuus johtui autonkuljettajan 1,75 promillen humalasta sekä ylinopeudesta.

(MTV3-Helena Petäistö)

Lue myös: (31.8.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.