Mainos

Prinsessa Dianan kuolemaa selvitetään jälleen

Britannia on aloittanut prinsessa Dianan ja hänen miesystävän Dodi Al Fayedin kuolemaan johtaneiden vaiheiden selvittämisen. Ranskalaistutkijoiden mukaan kuoleman aiheuttivat ylinopeus ja humalainen kuljettaja.

Britannian korkein poliisiviranomainen John Stevens on saapunut Pariisiin tutkimaan prinsessa Dianan kuolemaan liittyviä tapahtumia. Ylipoliisipäällikkö Stevensin mukana saapui johtava kuolinsyytutkija Michael Burgess ja joukko etsiviä.

He tapaavat ranskalaisia tutkijoita ja ajavat reitin, jota Diana kulki ennen kuin häntä kuljettanut auto törmäsi betonipylvääseen Pont d'Alman tunnelissa elokuussa 1997.

Burgess aloitti tutkimuksen tammikuussa ja pyysi Stevensiä tutkimaan, onko kuolemaan liittyvissä salaliittoteorioissa perää.

Ranskalaiset tutkijat syyttävät törmäyksestä auton kuljettajaa Henri Paulia, joka ajoi ylinopeutta alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Myös Paul sai surmansa samoin kuin autossa ollut prinsessa Dianan miesystävä Dodi Al Fayed.

Prinsessa Diana oli eronnut kruununprinssi Charlesista vain vuotta ennen surmaa. Dodin isä Mohamed Al Fayed on toistuvasti epäillyt, että Diana ja Dodi joutuivat rikoksen uhriksi.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.