Mainos

Prinsessa Dianan kuolema vahvistettu onnettomuudeksi

Kauan Britanniassa odotetusta raportista käy ilmi, että prinsessa Dianaa ja hänen miesystäväänsä Dodi al-Fayedia kuljettanut autokuski Henri Paul oli onnettomuusiltana reippaassa humalassa sekä masennuslääkkeiden vaikutuksen alaisena lähtiessään ajamaan.

Prinsessa Dianan kuolema oli monen onnettoman sattuman summa, kertoo tänään virallisesti julkistettu poliisiraportti. Osia raportista vuoti julkisuuteen jo sunnuntaina.

- Raportti todistaa että salaliittoteoriat ovat perättömiä. Prinsessa Dianan kuolema oli traaginen onnettomuus, raportin laatinut entinen poliisikomentaja John Stevens totesi Lontoossa.

Prinsessa Diana, hänen miesystävänsä Dodi al-Fayed sekä autonkuljettaja Henri Paul kuolivat liikenneonnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997.

Uudet dna-testit todistivat, että turma-auton kuljettaja Henri Paul oli onnettomuushetkellä voimakkaassa humalassa. Testit kumosivat aiemmat epäilyt siitä, että Paulin verinäyte olisi vaihdettu humalatilan lavastamiseksi.

Yli 800-sivuinen raportti paljastaa, että prinsessa Diana ja Dodi al-Fayed muuttivat matkustussuunnitelmiaan kuolinpäivänään vältelläkseen valokuvaajia.

Pariskunta käytti Dodin omaa autonkuljettajaa hämätäkseen pariisilaisen Ritz-hotellin edessä odottaneita valokuvaajia. Dodin oman auton sijaan Diana ja Dodi lähtivät matkaan hotellin varaturvallisuuspäällikön Henri Paulin ajamassa autossa.

Tutkimuksissa selvisi myöhemmin, että vapaa-iltana töihin kutsuttu Paul oli reippaassa humalassa sekä masennuslääkkeiden vaikutuksen alaisena lähtiessään ajamaan.

Monet valokuvaajista huomasivat kuitenkin pariskunnan Paulin autossa ja lähtivät seuraamaan autoa. Paul ajoi kovaa ylinopeutta punaisia valoja päin ennen kuin menetti autonsa hallinnan ja syöksyi alikulkusillan seinämään Pariisin keskustassa.

Ainoa, jolla oli turvavyö ja joka selvisi onnettomuudesta hengissä, oli Dodin henkivartija.

Dodi al-Fayedin isä, Harrods-tavaratalon omistaja Mohamed al-Fayed torjui raportin väittämät ja sanoi poliisikomentaja Stevensin "pettäneen hänet". Al-Fayed uskoo, että hänen poikansa ja kruununprinssi Charlesista vuotta aiemmin eronnut prinsessa Diana joutuivat rikoksen uhreiksi.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.