Mainos

Prinsessa Dianalle puuhataan muistomerkkiä ja rahastoa

Prinsessa Dianalle ollaan puuhaamassa pysyvää muistomerkkiä. Britannian pääministeri Tony Blair tukee hanketta. Blair on jälleen puolustanut monarkiaa ja antanut tukensa prinssi Charlesin kruununperijänä. Tuore mielipidemittaus osoittaa että brittien ennistö haluaisi kruunun siirtyvän suoraan nuorelle prinssi Williamille.

Pääministeri Tony Blair saapui illan suussa kuningashuoneen Skotlannin linnan tapaamaan kuningatar Elisabethia. Matkalla pääministeri pysähtyi tervehtimään kansalaisia. Näytös alleviivasi välittömyyttä jota pääministeri on peräänkuuluttanut myös Britannian kuningashuoneen jäsenille.

Aamuisessa tv-haastattelussa Blair puolusti monarkiaa, mutta samalla hän antoi ymmärtää että kuninkaallisten on kyettävä sopeutumaan. Kansan ja monarkkian sovittelijaksi ryhtynyt Blair antoi tukensa prinssi Charlesilla ja arveli, että hänestä tulisi hyvä kuningas.

Kansa on toista mieltä. Mielipidemittauksen mukaan 59 prosenttia briteistä toivoisi, että kruunu siirtyisi kuningatar Elisabethilta suoraan prinssi Williamille, vaikkakin 15-vuotias nuorukainen on vielä suuri arvoitus. Kuningashuone toivoo että William saisi kasvaa rauhassa. Prinssi Charles vetosi tänään lehdistöön jotta se ei ahdistelisi prinssejä kun nämä palaavat kouluun.

Britanniassa puuhataan nyt muistomerkkejä prinsessa Dianalle. Myös pääministeri antoi tukensa muistomerkin perustamiselle. Tähän menessä Prinsesa Dianalle on ehditty jo perustaa virallinen muistorahasto, joka tukee niitä lukuisia hyväntekeväisyysjärjestöjä joiden työhön Diana osallistui. Rahastoon on tulvinut lahjoituksia jo kymmenien miljoonien markkojen edestä. Lahjoitusten summat vaihtelevat parista markasta aina 20 miljoonan markan shekkiin. Laulaja Elton Johin Dianalle omistaman kappaleen odotetaan kartuttavan säätiön varoja yli 80 miljoonalla markalla.
(MTV3/ Outi Parikka)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.