Mainos

Primakov: Venäjän ja lännen suhde saattaa viiletä

Britannian ja Yhdysvaltojen tuoreet iskut Irakiin saattavat viilentää Venäjän ja länsimaiden suhteita, sanoi Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov tänään.

Suhteiden viilentymiseen voivat vaikuttaa myös entisten neuvostotasavaltojen suunnitelmat liittymisestä Natoon, lisäsi Primakov. Hän sulki kuitenkin pois mahdollisuuden kylmän sodan aikaisesta jyrkästä vastakkainasettelusta.

Primakov kertoi näkemyksistään tiedotusvälineille Kazakstanin-vierailunsa päätteeksi.

-Paluu perinteiseen kylmään sotaan ei ole mahdollinen, mutta on mahdollista, että suhteet viilenevät. Kaikki riippuu nyt Yhdysvalloista ja muista länsimaista. Pallo on heidän pihallaan, sanoi Primakov.

-Politiikkamme sotilasliitto Naton laajentumista kohtaan on yhä ennallaan. Vastustamme Naton laajentumista, totesi Primakov, ja lisäsi, että "mikäli jokin entinen neuvostomaa liittyy Natoon Venäjän on ehkä pakko ryhtyä toimiin".

Primakovin vierailun aikana Venäjä allekirjoitti Kazakstanin kanssa sopimuksia, joiden tarkoituksena on vauhdittaa maiden välisiä talous-ja kauppasuhteita.

Ennen vierailuaan Kazakstaniin Primakov etsi liittolaisia Aasiasta, ja eilen Venäjä ilmoitti Delhistä käsin solmivansa strategisen kumppanuussopimuksen Intian kanssa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.