Mainos

Primakov: Venäjä selviää talouskriisistä

Venäjän pääministerin Jevgeny Primakovin mukaan maan talouskriisi on vain väliaikainen, vaikkakin siitä nousemiseen tarvitaan todennäköisesti enemmän kuin vuosi aikaa. Primakov vakuutti silti eilen Sveitsin Davosiin kokoontuneelle Maailman talousfoorumille, ettei se anna talousvaikeuksien vaikuttaa aktiiviseen rooliinsa kansainvälisessä diplomatiassa.

Primakov myönsi, ettei maan taloustilanne luo parasta pohjaa aktiiviselle ulkomaanpolitiikalle. Siitä huolimatta he aikovat käyttää omia keinojaan tilanteen vakauttamiseksi esimerkiksi Kosovossa ja Lähi-idässä. Primakov kertoi allekirjoittavansa huomenna muistion, joka vastaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kysymyksiin. Pääministeri ei käsitellyt aihetta tarkemmin, mutta sanoi, että hän oli huolissaan mahdollisesta vastauksesta. Primakov sanoi kuitenkin olevansa toiveikas, että sopimukseen IMF:n kanssa päästään.

Perjantaina talouspolitiikasta vastaava ensimmäinen varapääministeri Juri Masljukov sanoi odottavansa, että IMF julkaisee Venäjälle elintärkeän lainan toukokuuhun mennessä. IMF on jäädyttänyt toistaiseksi lainanmaksun Venäjälle ja vaatinut siltä mm. sitoutumista talousuudistuksiin sekä tiukempia toimia verotulojensa kasvattamiseksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.