Mainos

Primakov: Venäjä maksaa velkansa

Venäjän uusi pääministeri Jevgeni Primakov on vakuuttanut, ettei Venäjää julisteta koskaan konkurssiin. Hänen mukaansa uusi hallitus työskentelee jo täyttä päätä pelastaakseen Venäjän vararikolta.

Uuden hallituksen kokoonpanoa ei ole vielä virallisesti julkistettu, eikä se ole siten vielä antanut omaa ohjelmaansa, jolla Venäjä nostettaisiin takaisin jaloilleen talouskriisistä. Saksan liittokansleri Helmut Kohl on luottavainen sen suhteen, että Primakov johdattaa Venäjän talouskurimuksesta. -Primakov on korkealla arvostusasteikollani, Kohl sanoo tänään ilmestyvän Bild am Sonntag -lehden haastattelussa.

Valtion yritykset inflaatiota vastaan

Venäjän valtion omistamat monopoliyritykset ovat lähteneet inflaation-vastaiseen kampanjaan. Uutistoimisto Interfaxin mukaan se tarkoittaa käytännössä sitä, että yritykset sitoutuvat nostamaan hintojaan korkeintaan kolmen kuukauden välein. Taloustieteilijöiden ennakoidessa Venäjälle hyperinflaatiota suuret energia- ja kuljetusyritykset ovat luvanneet myös olla ostamatta kohtuuttoman hintaisia raaka-aineita tai palveluja. Inflaation-vastaiseen kampanjaan ovat sitoutuneet muun muassa kaasujätti Gasprom ja valtiollinen sähköyhtiö UES.

Jeltsin: Uudistukset jatkuvat

Presidentti Boris Jeltsin vakuutti eilen amerikkalaiselle virkaveljelleen Bill Clintonille, että markkinatalousuudistukset jatkuvat Venäjällä. Presidentit keskustelivat keskenään puhelimitse. Clinton puolestaan vakuutti Yhdysvaltain jatkavan tukeaan Venäjän uudistuspolitiikalle ja olevan valmis aktiiviseen yhteistyöhön Venäjän uuden hallituksen kanssa.
(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.