Mainos

Primakov puolusti hallitustaan televisiossa

Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov puolusti hallituksensa toimia harvinaislaatuisessa - ja osittain myös katkeransävyisessä - tv-esiintymisessä tänään. Hän hyökkäsi arvostelijoitaan vastaan ja esitti myös peiteltyä kritiikkiä esimiestään, presidentti Boris Jeltsiniä kohtaan.

-Meille ennustettiin talouden täydellistä romahdusta: hyperinflaatiota, ruplan syöksykierteen jatkumista, kylmän ja nälän täyteistä talvea ja suhteiden täydellistä katkeamista Kansainväliseen valuuttarahastoon ja Maailmanpankkiin, Primakov sanoi muistellen hallituksensa vaikeaa alkutaivalta viime vuoden syksyllä.

Hän huomautti, että inflaatio oli maaliskuussa enää 2,8 prosenttia, kun se oli ollut vielä joulukuussa 11 prosenttia. Ruplan alamäki on laantunut ja palkkarästien maksamisessakin on edistytty.

-Voitte itse arvioida tuloksia, pääministeri sanoi. Primakov sanoi vastustavansa yrityksiä saada Jeltsin syrjään ennen tämän virkakauden päättymistä ensi vuonna. Parlamentin alahuoneen eli duuman pyrkimystä saada Jeltsin valtakunnanoikeuteen hän piti "vastuuttoman vaarallisena".

Pääministeri vastasi kuitenkin kirpeästi myös Jeltsinin perjantaiseen heittoon. Jeltsin sanoi tuolloin aluejohtajille, että "tällä haavaa Primakov on meille tarpeellinen, katsotaan sitten miten on huomenna".

-En pidä kynsin hampain kiinni pääministerin tuolista. En varsinkaan, kun työlleni annetaan aikaraamit kuten 'tänään olen tarpeellinen, katsotaan sitten miten on huomenna', hän heitti takaisin.

Primakov sanoi myös, ettei hän pyri ehdokkaaksi ensi vuonna pidettävissä presidentinvaaleissa. Arvioiden mukaan Primakovilla olisi hyvät mahdollisuudet tulla valituksi, jos hän muuttaa mieltään.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.