Mainos

Primakov lupasi kovia otteita rikollisia vastaan

Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov lupasi eilen - uudistusmielisen poliitikon Galina Starovoitovan äskeiseen murhaan viitaten - taistella tulella tulta vastaan ja sanoi, että väkivaltarikollisten on kuoltava.

Primakov esitti televisioidun lausuntonsa vieraillessaan Belgorodissa Länsi-Venäjällä. Lausunnosta ei käynyt ilmi, ehdottiko pääministeri poliisin tulenkäyttövaltuuksien lisäämistä vai kuolemantuomion ottamista uudelleen käyttöön.

Venäjä lupasi lykätä kuolemanrangaistusten täytäntöönpanoa ja luopua niistä kokonaan kolmen vuoden kuluessa liittyessään Euroopan neuvostoon helmikuussa 1996.

Pääministeri Primakov totesi, että rikolliset ovat heittäneet haasteen.
-Meidän on otettava vastaan tuo haaste. Ja sanon tässä suoraan, että me puhumme ehkä, että meidän pitäisi puhua, niiden henkilöiden fyysisestä eliminoimisesta, jotka nostavat kätensä yhteiskuntaa, kansaa, yleisöä ja lapsia vastaan.

Presidentti Boris Jeltsin keskusteli lauantaina sairaalassa rikollisuuden vastaisesta taistelusta tärkeimmän turvallisuusneuvonantajansa Nikolai Bordjuzhan kanssa. Venäjän turvallisuusneuvostoa johtava Bordjuzha ehdotti neuvoston roolin laajentamista siten, että se koordinoisi eri poliisielinten toimintaa korruption harjoittajia, talousrikollisia ja poliittisia ääriaineksia vastaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.