Mainos

Primakov lupaa jatkaa uudistuksia pehmeämmin

Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov sanoo, että maan uusi hallitus ei uhraa kansalaistensa elintasoa talousuudistusten alttarille. Uuden hallituksensa hän aikoo esitellä alkavalla viikolla.

Primakov lupasi ensimmäisessä televisiohaastattelussaan, että hallitus jatkaa talousuudistuksia, mutta varmistaa samalla kotimaisen teollisuuden ja kansalaistensa hyvinvoinnin. Hän kuitenkin vakuutti, että kommunistihallinnon aikaisia keinoja ei oteta käyttöön.

Primakov kertoi esittelevänsä uuden hallituksensa viikon loppuun mennessä. Hänen mukaansa hallituksen muodostamisesta keskustellaan kaikkien puolueiden kanssa.

Venäjän uusi hallitus saa talousohjelmansa valmiiksi viikon loppuun mennessä, ilmoitti aiemmin eilen talousasioista vastaava uusi varapääministeri Juri Masljukov.

Pääministeri Jevgeni Primakoville esitetään maanantaina suunnitelma käytännön toimista, joilla rupla vakautetaan, hän kertoi Moskovan Kaiku -radioaseman haastattelussa. Ruplan arvo on puoliintunut sen jälkeen, kun Venäjän keskuspankki devalvoi sen 17. elokuuta.

Läntisten teollisuusmaiden G7-ryhmän ulkopolitiikasta ja talousasioista vastaavat virkamiehet tapaavat tänään Lontoossa Venäjän delegaation kysyäkseen, kuinka Venäjä aikoo hoitaa maansa talousuudistuksen. Varsinainen G7-ministerikokous pidetään kuun lopulla Washingtonissa.
(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.