Mainos

Primakov kiitteli Liettuaa pikavierailullaan

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov sanoi tänään, ettei Venäjän ja Liettuan suhteissa ole minkäänlaisia ongelmia. Primakov teki pikavierailun Liettuaan paluumatkallaan Lontoosta Moskovaan.

Primakov totesi tapaamisessa presidentti Valdas Adamkusin kanssa, ettei mailla ole ongelmia jotka estäisivät taloudellisten ja poliittisten suhteiden edelleenkehittämisen. Primakovin myönteinen arvio suhteista Liettuaan on jyrkkä vastakohta venäläisten arvioille suhteista Liettuan pohjoiseen naapurimaahan Latviaan.

Venäjä on syyttänyt Latviaa venäläisvähemmistön syrjimisestä. Latviassa asuu 690 000 venäläistä eli heitä on kolmannes koko maan väestöstä. Myös Venäjän ja Viron suhteissa on ollut kitkaa venäläisvähemmistön aseman tiimoilta, mutta välit eivät ole olleet yhtä kireät kuin Venäjän ja Latvian keskeisessä kiistassa. Liettuassa sitä vastoin venäläisiä on vain 8,5 prosenttia asukkaista.

Liettuan pyrkimys päästä sotilasliitto Naton jäseneksi ei ollut esillä Primakovin vierailulla. Venäjä vastustaa jyrkästi kolmen Baltian maan jäsenyyshanketta. Primakovin pikavierailu kesti kuusi tuntia. Hän oli tulossa Lontoosta, missä kuuden ns. yhteysryhmän maan ulkoministerit olivat pohtimassa Kosovon kriisiä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.