Mainos

Primakov arvostelee Israelia

Lähi-idässä vieraileva Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov arvosteli maanantaina Israelia, joka Primakovin mukaan ei ole pitänyt palestiinalaisten itsehallintoon liittyviä lupauksiaan. Primakov ilmoitti Venäjän tekevän kaikkensa, jotta Israelin ja palestiinalaisten väliset rauhanneuvottelut saataisiin taas käyntiin. Ulkoministerin mukaan se on kuitenkin mahdollista vain, mikäli molemmat osapuolet pitävät kiinni tekemistään lupauksista.

Primakov viittasi kommentillaan erityisesti Israelin ja palestiinalaisten tekemään Hebron-sopimukseen, jonka mukaan Israel vetää joukkonsa Länsirannalta kolmessa vaiheessa ensi vuoden puoliväliin mennessä. Vetäytymisen kaksi ensimmäistä vaihetta oli sopimuksen mukaan määrä toteuttaa aiemmin tänä vuonna, mutta Israel ei ole aloittanut sopimuksen täytäntöönpanoa.

Palestiinalaiset ovat asettaneet rauhanneuvottelujen etenemisen ehdoksi Hebronin sopimuksen täytäntöönpanon. Israel puolestaan vaatii sopimuksen täytäntöönpanon ehtona Arafatia ryhtymään kovempiin toimiin, jotta ääri-islamilaisten toiminta itsehallintoalueilla saataisiin loppumaan. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.