Mainos

Prestigen öljyä ajautui Ranskan rannikolle

Prestige-tankkerista peräisin olevaa öljyä on ajautunut myös Ranskan rannikolle. Öljyä on löytynyt kahdeksan kilometrin matkalta suositun Biarritzin lomakohteen eteläpuolelta, kertoivat Ranskan viranomaiset tänään.

Viranomaisten mukaan laboratoriokokeet ovat varmistaneet, että öljy on peräisin juuri Prestigestä. Monet alueen ohittaneet alukset ovat käyttäneet turmaa hyväkseen ja laskeneet mereen öljyisiä pilssivesiään. Espanjassa Corcubionin alueen paikallisviranomaiset ovat ilmoittaneet tutkivansa, voidaanko maan hallitus haastaa oikeuteen syytettynä katastrofin aiheuttamisesta, koska se määräsi vaurioituneen Prestigen hinattavaksi ulkomerelle.

Myrsky ja raju merenkäynti tekivät Galician rantojen siivoamisen lähes mahdottomaksi. Uuden vuoden päivää siivouspuuhissa vietti liki 9000 ihmistä, heistä 3000 sotilaita. La Voz de Galicia -lehden mukaan Prestigen turma voi tulla maksamaan Espanjan valtiolle yhteensä jopa 10 miljardia euroa.

Prestige upposi 19. lokakuuta noin 250 kilometrin päähän Espanjan rannikosta. Sillä oli lastinaan ylin 75 000 tonnia raskasta polttoöljyä. Lastista ainakin 30 000 tonnia on jo vuotanut mereen.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.