Mainos

Presidenttiparin asuminen tuo haasteita poliisille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja puoliso Jenni Haukion asuminen kahdessa kodissa lisää turvallisuudesta vastaavan poliisin haasteita.

Presidenttipari aikoo tulevaisuudessa oleskella Mäntyniemen virka-asunnon lisäksi edelleen myös Espoon-kodissa.

Presidentin turvallisuudesta vastaavasta liikkuvasta poliisista kerrotaan MTV3 Uutisille, että Niinistön ja Haukion asumisjärjestelyt ovat tuomassa uusia haasteita turvallisuusorganisaatiolle.

Yksi konkreettinen ongelma on, että Espoon-kodissa ei ole työtiloja turvallisuudesta huolehtivalle henkilökunnalle samaan tapaan kuin presidentinlinnassa ja Mäntyniemen virka-asunnolla.

"Yksityiskodista ei lisäkustannuksia"

Tasavallan presidentin kansliasta vakuutetaan, että presidenttiparin oleskelu Espoon-asunnolla ei vaadi ylimääräistä verorahaa.

–Yksityiskoti on myös edelleen olemassa ja aika ajoin käytössä, eikä tästä synny mitään lisäkustannuksia. Toisin sanoen kanslian toimintamäärahoihin asumisjärjestelyt eivät millään tavoin heijastu, kansliasta kerrotaan.

Liikkuvasta poliisista ei vielä keskiviikkona osattu arvioida, aiheuttaako presidentti Niinistön kahden kodin politiikka lisämenoja turvallisuusorganisaatiolle.

Poliisi muistuttaa, että tasavallan presidentillä on joka tapauksessa ympärivuorokautinen suojelu, oli hän missä päin Suomea tai maailmaa tahansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.