Mainos

Presidenttiehdokkaiden Nato-kannat ennallaan

Presidenttiehdokkaat eivät kaipaa tasavallan presidentille tai muulle valtiojohdolle omaa lentokonetta. STT:n kysymyksiin antamissaan vastauksissa ehdokkaat mm. katsovat, että "kyllä Suomessa lentokoneita riittää". Seitsemän presidenttiehdokasta vastasivat kesken kampanjakiireidensä 11 kirjalliseen kysymykseen.

Presidentinvaalit

Vastaukset kertovat, että näkemykset esim. Nato-kysymyksessä eivät ole muuttuneet kampanjan aikana. Mielipidemittauksissa kärjessä olevat keskustan Esko Aho ja SDP:n Tarja Halonen katsovat, että Suomella ei näillä näkymin ole syytä miettiä uudelleen suhdettaan sotilaalliseen liittoutumiseen. Kokoomuksen Riitta Uosukainen haluaa, että nyt suljettuna olevaa Naton ovea ei lukittaisi lopullisesti. RKP:n Elisabeth Rehn haluaa asiasta keskustelua.

Vihreiden Heidi Hautala sanoo, että nyt Nato-jäsenyydestä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Remonttiryhmän Risto Kuisma haluaisi, että Suomi ratkaisisi suhteensa Natoon tulevien kuuden vuoden aikana ja perussuomalaisten Ilkka Hakalehto torjuu liittoutumisen.
Ehdokkailta kysyttiin Naton ja presidentin lentokoneen lisäksi mm. painoa, pituutta ja kengännumeroa. Isokenkäisimmiksi osoittautuivat Aho ja Kuisma 44 numeron jalalla. Aho on pisin 185 sentillä ja Hakalehto raskastekoisin 92 kilolla. Naisehdokkaista Halonen, Uosukainen ja Rehn eivät vastanneet kysymykseen.

Jos mielipidemittausten lukemat toteutuvat vaalien ensimmäisellä kierroksella, suomalaiset saavat tottua uudenlaiseen tasavallan presidentin uudenvuodenpuheen lopetukseen. Sen kummemmin Aho kuin Halonenkaan eivät tunne omakseen Martti Ahtisaaren tapaa lopettaa puhe toivotukseen Jumalan siunauksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.