Mainos

Presidenttiehdokkaat pitävät työelämäkysymyksiä keskeisenä tasa-arvohaasteena

Presidenttiehdokkaat pitävät työelämään liittyviä kysymyksiä keskeisenä haasteena sukupuolten tasa-arvolle Suomessa, ilmenee Naisjärjestöjen Keskusliiton kyselystä.

Istuva presidentti, kansanliikkeen ehdokas Sauli Niinistö arvioi, että tasa-arvoa tuottavat rajojen tai roolikuvien rikkominen rekrytoinnissa ja työnantajakustannusten neutraalius.

SDP:n ehdokas Tuula Haatainen sanoo, että poikien ja tyttöjen koulutusvalinnat toisintavat työmarkkinoiden jakoa naisten ja miesten töihin. Se taas jarruttaa naisten ja miesten välisen palkkaeron poistamista. Haataisen mukaan perhevapaiden tasaisempi jakautuminen olisi koko yhteiskuntaa mullistava tasa-arvoteko.

Myös vihreiden Pekka Haavisto nostaa palkkaepätasa-arvon ja vahvasti eriytyneet työmarkkinat keskeisten kysymysten joukkoon. Hän korostaa, että sukupuolineutraalit asenteet koulutuksessa ja työhönotossa ovat tärkeitä.

Samoin vasemmistoliiton Merja Kyllönen sanoo, että Suomen tasa-arvotilanteen kesto-ongelma on vahvasti sukupuolen mukaan jakautuneet työmarkkinat. Naisvaltaisten alojen heikko arvostus näkyy palkoissa.

RKP:n Nils Torvalds pitää naisten osuutta työelämässä liian alhaisena, mikä johtuu hänen mukaansa Suomen perhepolitiikassa.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari katsoo, että suurimmat tasa-arvohaasteet liittyvät esimerkiksi perhevapaiden kustannusten tasapuolisempaan jakamiseen.

Keskustan Matti Vanhanen puolestaan kehittäisi perheen ja työn yhteensovittamista. Hänen mukaansa yhteiskunnan olisi järjestettävä palvelut ja etuudet niin, että naisten ja perheiden valinnanvapaus olisi aitoa.

Useampi presidenttiehdokas arvioi myös, että naisiin kohdistuva väkivalta kuului keskeisiin tasa-arvon haasteisiin Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.