Mainos

Presidenttiehdokas Rybkin palasi julkisuuteen

Viisi päivää kadoksissa ollut venäläinen presidenttiehdokas Ivan Rybkin on löytynyt Kiovasta Ukrainasta, ilmoittaa Rybkinin vaalitoimisto uutistoimisto AFP:lle. Hän palasi illalla Moskovaan ja ilmoitti todennäköisesti luopuvansa presidenttikilvasta.

Venäjällä kadoksissa ollut presidenttiehdokas Ivan Rybkin on palannut julkisuuteen. Hänen kampanjatoimistonsa on kertonut miehen löytyneen Ukrainan Kiovasta.

Rybkin sanoi halunneensa viettää muutaman päivän rauhassa ja matkustaneensa ystävien luo Ukrainan Kiovaan. Hän kertoi sulkeneensa matkapuhelimen eikä kertonut edes vaimolleen lähdöstään.

Rybkin ehti olla kadonneena viisi päivää. Hänen pelättiin joutuneen kidnapatuksi tai surmatuksi. Jotkut tosin ehtivät epäillä Rybkinin tehneen vain julkisuustempun ennen ensi kuussa järjestettäviä presidentinvaaleja.

Vaimo ei ollut vastassa Moskovassa

Rybkin palasi illalla Ukrainasta Moskovaan.

-Todennäköisesti luovun ehdokkuudestani, Rybkin sanoi saavuttuaan Sheremetjevon lentokentälle.

Rybkiniä ei ollut kentällä odottamassa hänen vaimonsa Albina Rybkina, joka on suhtautunut myrtyneesti miehensä edesottamuksiin.

-Venäjä-parka, kun tuollaiset ihmiset haluavat johtaa sitä, hän sanoi uutistoimisto Interfaxille. Kysyttäessä, tarkoittiko hän lausunnolla myös miestään, Rybkina vastasi lyhyesti: -Kyllä.

Viikonloppuna Venäjän syyttäjänvirasto ehti ilmoittaa tutkivansa Rybkinin katoamista murhana, mutta perui päätöksen vain tuntia myöhemmin.

Putinin tukijoiden epäiltiin kaapannen Rybkinin

Rybkin on vielä yksi seitsemästä ehdokkaasta 14. maaliskuuta pidettävissä Venäjän presidentin vaaleissa. Hän on kaikkein jyrkimmin arvostellut nykyistä presidenttiä Vladimir Putinia. Siksi moskovalaislehdistössä on ollut vihjailuja myös siihen suuntaan, että Putinin tukijat olisivat kaapanneet Rybkinin.

Rybkin kertoi muutama päivä ennen katoamistaan radio Svobodan haastattelussa, että hän epäilee turvallisuuspalvelun yrittävän estää hänen ehdokkuutensa.

Rybkinin rahoittajana on avoimesti toiminut maanpaossa Lontoossa asuva venäläinen liikemies Boris Berezovski, joka tunnetaan Putinin kiivaana vastustajana.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 10.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.