Mainos

Presidentti toivoo avoimuutta vaalirahoitukseen

Presidentti Tarja Halonen toivoo puolueiden vaalirahoitukseen avoimuutta ja selkeyttä. Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelema Halonen muistuttaa, että oikeanlainen puoluetuki ja rahoitus kuuluvat politiikkaan.

- Politiikan ja yhteisten asioiden hoitaminen on todellakin yhteistä. Tässä mielessä kun on vaaleja, olivat ne sitten kunnallisvaaleja, eduskuntavaaleja tai presidentin vaalit, ymmärrettävästi sellaiset tahot tukevat ehdokkaita sen mielesesti, mitkä heidän intrenssinsä ovat. Mutta intressien yhteys ei saa olla liian läheinen. Se ei saa olla kaupankäyntiä, Halonen sanoo.

Halosen mukaan puolueille tai ehdokkaille maksettava tuki ei voi olla kauppaa yksittäisten yritysten tai henkilöiden etujen puolesta. Presidentin mielestä Suomen uskottavuus avoimena yhteiskuntana ei ole kärsinyt.

Halonen myös toppuuttelee presidentin valtaoikeuksista käytyä keskustelua. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg on esittänyt, että presidentin nimitysoikeus säilyisi, mutta päätökset sidottaisiin hallituksen kantaan.

- Toivoisin kärsivällisyyttä. Se mitä minä olen tässä sanonut, että katsotaan nyt joku toinenkin kuin Halonen. Jokaisen presidentin aikana voidaan katsoa valtaoikeuksia, kunhan se tehdään ennen vaaleja, että tiedetään minkälaista paikkaa hakee, Halonen määrittelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.