Mainos

Presidentti Tarja Halonen säilyttänyt kansansuosionsa

Kansalaisten tyytyväisyys tasavallan presidentti Tarja Haloseen on vakiintunut korkealle tasolle. Kolme neljästä suomalaisesta on presidenttiin tyytyväisiä, kirjoittaa sanomalehti Kaleva. Lehden Suomen Gallupilla teettämän tuoreen mittauksen mukaan 76 prosenttia kansalaisista on tyytyväisiä Tarja Halosen toimintaan presidenttinä. Vain kahdeksan prosenttia löytää presidentin toimista moitittavaa. Runsas kymmenes suhtautuu Haloseen neutraalisti.

Mielipiteet presidentistä ovat kohtalaisen selkeitä, sillä vain kolme prosenttia ei osaa määritellä kantaansa. Haloseen perinteisesti nurjimmin suhtautuneista keskustalaisistakin 64 prosenttia on tyytyväisiä. Kaleva mittautti presidentin kannatuksen kuudetta kertaa.

Heti presidentinvaalien jälkeen vuonna 2000 Halonen ylsi vaivoin 52 prosenttiin, mutta sen jälkeen hänen osakkeet ovat nousseet ja pysyneet nykyisellä korkealla tasolla. Mielipidetiedusteluun haastateltiin 917 henkilöä. Tulosten luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.