Presidentti Tarja Halonen avautuu nykyarjestaan

Kuukauden päivät uudessa roolissaan ollut presidentti Halonen kertoi tuoreimpia kuulumisiaan medialle Rouva Presidentti -elokuvan ensi-illan yhteydessä.

Presidentti Halonen luopui virastaan tasavallan presidenttinä 1. maaliskuuta. 12 vuoden rupeama tasavallan virallisena muumimammana päättyi ja Halonen aloitti puolisonsa Pentti Arajärven kanssa eläkeläispariskunnan arjen tutuilla kotikulmillaan Helsingin Kalliossa.

Halonen onkin ollut tuttu näky Hakaniemen torin kulmilla ja moni suomalainen on nähnyt presidentin kauppareissulla paikallisessa Sokoksessa.

Presidentti Halonen avautui nykyarjestaan tänään kutsuvierasensi-iltansa saaneen Rouva Presidentti -dokumenttielokuvan yhteydessä. Hyväntuulinen Halonen kertoi nykyelämän olevan mukavaa ja myös jollain tavalla helpottavaa, kun ei ole enää suurta vastuuta ja roolia.

– On ollut tietyllä tavalla minulle ja Pentille helpotus, etten ole enää presidenttinä. 12 vuoden aikana sanomisiani on ymmärretty väärin joko tahattomasti tai tahallisesti. Olen joutunut muuttamaan persoonaani, Halonen tunnustaa.

Paluu presidentin roolista tavalliseksi kansalaiseksi on sujunut Haloselta hyvin.

– Yritän pitää elämäni mahdollisimman tavallisena, kuten hoitaa itse kauppa- ja pankkiasiat. Yhtä asiaa en voi kuitenkaan tehdä – en voi käyttää julkisia kulkuvälineitä. Olen todennut, että on turha käyttää esimerkiksi ratikkaa, koska se turva-auto kulkee kuitenkin takana, Halonen paljasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat