Mainos

Presidentti Parvanov voitti odotetusti Bulgariassa

Mielipidetutkimuslaitokset julistivat jo ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista, että istuvan presidentin Georgi Parvanovin voitto Bulgarian presidentinvaaleissa on "ehdottoman varma".

Istuva presidentti Georgi Parvanov on voittamassa odotetun ylivoimaisesti Bulgarian presidentinvaalit. Ovensuukyselyt lupasivat Parvanoville noin 80 prosenttia äänistä. Parvanovin haastaja Volen Siderov oli ovensuukyselyjen mukaan saamassa vain 20 prosentin äänisaaliin.

Siderov on myöntänyt tappionsa, vaikka virallinen vaalitulos saadaan vasta huomenna. Parvanov taas sanoi tuloksen olleen odotettu, "koska olimme parempia".

Mielipidetutkimuslaitokset julistivat jo ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista, että Parvanovin voitto oli "ehdottoman varma". Äänestämässä kävi tänään vain noin 35 prosenttia 6,4 miljoonasta äänioikeutetusta.

Parvanov, 49-vuotias entinen sosialistijohtaja, sai jo presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella viikko sitten 64 prosenttia äänistä. Siderov keräsi tuolloin 21,5 prosenttia äänistä. Koska äänestysprosentti jäi silloin alle 50:een, jouduttiin vaaleissa järjestämään toinen kierros, jolle pääsivät kaksi eniten ääniä saanutta.

Toisella vaalikierroksella ei ollut vähimmäisrajaa, joka äänestäneiden määrän olisi ylitettävä.

Parvanov on ajanut voimakkaasti Bulgarian EU-jäsenyyttä. Siderov puolestaan on EU-vastainen. Bulgaria on liittymässä Euroopan unioniin ensi vuoden alussa. Maasta tuli sotilasliitto Naton jäsen Parvanovin johdolla jo vuonna 2004.

Siderov on kerännyt kannatusta hallitusta suomivilla lausunnoillaan, jotka ovat kohdistuneet niin vasemmistolaisiin kuin oikeistolaisiinkin hallituskoalitioihin. Hän julistanut hallitukset "poliittiseksi mafiaksi" ja "ryöväreiksi", jotka ovat myyneet valtion omistuksia pilkkahintaan.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.