Mainos

Presidentti nimitti Paarman arkkipiispaksi

Tuomiorovasti Antti-Jukka Paarma siirtyy Suomen evankelisluterilaisen kirkon johtoon. Tasavallan presidentti nimitti Paarman tänään odotetusti Turun arkkihiippakunnan ja Suomen arkkipiispan virkaan joulukuun alusta.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli asetti Paarman piispanvaalin jälkeen ensimmäiselle ehdokassijalle. Lain mukaan presidentti nimittää piispaksi yhden ehdolle asetetuista. Presidentti Martti Ahtisaari kertoi jo alkusyksystä, että hän noudattaa piispanvaalin tulosta ja nimittää Paarman.

Jukka Paarma on syntynyt vuonna 1942. Papiksi hänet vihittiin vuonna 1967. Teologian tohtori hänestä tuli vuonna 1980. Pappisuransa alkuvuodet Paarma toimi Lahdessa. Vuonna 1977 hänestä tuli Valkeakosken seurakunnan kirkkoherra ja viisi vuotta myöhemmin Turun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra. Hänellä on ja on ollut lukemattomia kirkollisia luottamustehtäviä.

"Tavoitteena ihmiskasvoinen, toivoa tuova kirkko"

Paarma sanoo, että kirkon tehtävä on antaa ihmisille toivoa ja kertoa, ettei hyvä elämä ole pelkkää materiaalista menestystä. Paarma toive on, että hänen aikanaan kirkosta tulisi entistä läheisempi kaikille suomalaisille. Hän uskoo, että yksi tie läheisempään yhteyteen kirkon ja kansalaisten välillä on se, että kirkko asettuu kuuntelemaan tarkemmin, mitä siltä kysytään ja odotetaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.