Mainos

Presidentti Niinistö varoittaa velkaantumisesta

Pohjanmaalla tänään vieraillut presidentti Sauli Niinistö on huolissaan Suomen ja Euroopan kasvu- ja työllisyyspuheista, jotka tuntuvat nousevan nyt velkaantumisen taittamista tärkeämpään rooliin.

– Äkkiä unohtuu Euroopaltakin se, mitä tapahtui 2000-luvun alussa, kun vakauspuheet vaihtuivat kasvupuheisiin - ilmassa on nyt aivan samanlaisia puheenvuoroja, sanoo Niinistö.

Hänen mukaansa juttu luistaa nyt saman kaavan mukaan.

– Aivan samoin kun oli sovittu 2000-luvun alussa vakaus- ja kasvusopimus, seuraavassa vaiheessa oltiinkin sitä mieltä, että ei sitä velkaantumista kannatakaan pysäyttää koska tarvitaan kasvua. Ja kolmas vaihe on se, että otetaan vähän lisää velkaa että kasvetaan enemmän, muistelee Niinistö.

Hän pitäisi myös Suomessa velkaantumiskierteen tarkasti mielessä.

- Nyt olisi tärkeää saada rakenteelliset uudistukset toteutetuksi. Ja mitä tulee elvytyspuheisiin, ne ovat sinänsä ymmärrettäviä puheenvuoroja. Ne kuitenkin rohkaisevat toisiaan: kyllä me eduskunnassa kuulimme, kun yksi aloitti niin pian oli jo kaksi ja sitten useampia sitä mieltä, ettei se vakaus nyt olekaan niin tärkeä asia, moittii Niinistö. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.