Presidentti Niinistö: "Umpisuo uhkaa - tarvitaan uutta vaihdetta"

Presidentti vastaa median kysymyksiin 10:43

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen talouden tila alkaa vihdoin selvitä kaikille. 

Niinistön mukaan Suomi on niin syvissä talousvaikeuksissa, että normaalitoimin niistä ei tulla selviämään.

- Tarvitaan uutta vaihdetta ja jos yhteiskuntasopimuksesta sellainen löytyy, niin hyvä niin, mutta pakko on löytyä jostakin. 

- Muuten valahdetaan pikkuhiljaa umpisuohon, Niinistö totesi Hangon vierailunsa yhteydessä.

Niinistö uskoi yhteiskuntasopimuksen synnyn olevan kiinni lopulta siitä haluvatko kaikki ymmärtää asian ja haluavatko kaikki tehdä parempaa. 

Suorat sanat Portugaliin haikaileville

Presidentti lähetti suorat terveisensä myös Portugaliin eläkepäiville verottomien eläkkeiden perässä muuttoa suunnitteleville.

- Olisi kovin paikallaan, että kaikki jotka suunnittelevat näin tekevänsä jossain vaiheessa elämää, kertoisivat siitä etukäteen. Osaisimme sitten karttaa. 

"Pakolaismäärät kasvat Suomessakin tuntuvasti"

Presidentti kommentoi myös kasvavaa Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrää.

- Kyllähän tässä koko Eurooppa, ei pelkkä Kreikka, on todella kovan paineen edessä. Ja kyllä se paine tulee Suomeenkin ulottumaan.

- Olemme jo nähneet ennätyslukemat turvapaikanhakijoiden määrässä on jo nähty räjähdysmäinen kasvu tänä kesänä ja johonkin sen tyyppiseen on syytä varautua, että määrät kyllä kasvavat tuntuvasti.

Niinistön mukaan paras keino asian ratkaisemisessa on lähteä rakentamaan rauhaa sinne missä on levotonta.

- Rauhallisemmat olosuhteet pitävät heidät kotosalla. Pitää olla toimia joilla voidaan poistaa niitä syitä, jotka ajavat ihmisiä liikkeelle, presidentti totesi.

Niinistö ei usko, että rajoja lähdetään laajemmin sulkemaan, mutta toivoi löytyvän tehokkaaman keinon puuttua syihin tehokkaammin.

Lue myös:

    Uusimmat