Mainos

Presidentti Niinistö: Politiikan "luova tuho" johtanut myös hyvään

Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen päätöspuheessa tasavallan presidentti sanoi, että viime aikojen niin sanottu "luova tuho" on saanut aikaan myös paljon hyvää.

Luovalla tuholla Niinistö viittasi niin kotimaan kuin ulkomaankin politiikan sekavaan tilanteeseen.

– Luova tuho on tuottanut ainakin uutta ajattelua. Se on myös tuottanut ilmiön, josta syntyi erinomainen ja poikkeuksellinen hallitusohjelma, sekä prosessiltaan että sisällöltään. On syntynyt omistautumista ainakin maan hallituksessa, Niinistö sanoo.

Niinistö peräänkuuluttaa muutenkin omistautumista. Hän heittää ilmaan kysymyksen siitä, millä Suomi saadaan tästä liikkeelle ja vastaa siihen itse.

– Omistautumisella. Siitä meillä tässä on hyvä esimerkki. Mitä useampi suomalainen omistautuu omassa elämässään, sitä paremmin meillä menee.

Tulevaisuuden suhteen presidentti kuulostaa erittäin luottavaiselta.

– Suomi menee kyllä sopivaan auringonpaisteeseen, kuten mekin nyt, hän totesi ilta-auringon loimottaessa tapahtumateltan kulmalle.

Kultaranta-keskusteluissa puitiin erilaisissa työryhmissä muun muassa länsimaita ja demokratian tilaa, Venäjän kehitysnäkymiä sekä tiedustelua, terrorismia ja turvallisuutta. Tilaisuuteen osallistui asiantuntijoita ja poliitikkoja sekä kotimaasta että ulkomailta.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.