Mainos

Presidentti Niinistö Oulussa: Kansainvälinen tilanne kiinnostaa ihmisiä – ei halunnut kommentoida gallup-kannatustaan

Presidentti Sauli Niinistö päättää yhdessä rouva Jenni Haukion kanssa maakuntakiertueensa tänään Oulussa. Presidentin mielestä matkoissa on ollut hänelle tärkeää se, että kaikki maakunnat tulevat siten huomatuiksi valtiovallan taholta.

Joka puolella on ollut hänen mukaansa paljon väkeä. Oulussakin kauppakeskus Valkea oli kaikkia kerroksia myöten täynnä presidenttiä kuulemaan tulleita ihmisiä.

Historiallista 80 prosentin gallup-kannatustaan presidentti ei halunnut kommentoida.

Presidentin mukaan ihmisiä kiinnostaa kansainvälinen tilanne, mutta myös Suomen ja kotiseudun asiat. Oulussa hän nosti puheessaan esille erityisesti rauhan sen kaikissa muodoissa, osallisuuden tunteen tärkeyden ihmisille sekä maapalloa uhkaavan ilmastonmuutoksen. 

– Kaikkein tärkeintä on, että kokisimme jokainen elämän olevan arvokasta ja oikeastaan onnellista, Niinistö sanoi puheessaan.

"Tänä päivänä entistä vaikeampi olla köyhä"

Päivän aluksi presidenttipari tervehti nuoria juhlijoita Lasten linnanjuhlissa. Juhliin oli kutsuttu yhteensä viisisataa 10-vuotiasta koululaista.

Presidentti kertoi medialle lukeneensa tutkimuksesta, jonka mukaan Suomi on maailman matalimpien tuloerojen maa. Tutkimuksen tasoa hän ei arvioinut, mutta lisäsi heti perään, että on Suomessa niukuutta ja köyhyyttäkin.

– Ongelma on se, että tänä päivänä on entistä vaikeampi olla köyhä. Silloin, kun minä olin nuori oikeastaan kellään kaverilla porukassa ei ollut mitään sen merkillisempää, joten siinä porukassa oli helppo olla. Tänään erottuu heti, jos on jäänyt jalkoihin. Se on raskas tunne erityisesti nuorille. Siksi halusin koululaisille korostaa sitä, että kaikenlainen kiusaaminen ja yksinjättäminen ei ole hyväksi, presidentti sanoi.

Puhetta luonnehdittiin lämpimäksi

Oululaiset luonnehtivat presidentin puhetta lämpimäksi ja eteenpäin kannustavaksi. Valkeaan kerääntyneet kannattajat olivat ihastuksissaan nähtyään presidenttiparin.

– Hänellä oli hyvät näkökulmat rauhaan, aivan mahtava puhe. Ensimmäistä kertaa näin hänet ja on ihanaa, kun meillä on näin hyvä presidentti, oli kiva tulla kuuntelemaan ja vielä Suomi 100 -vuonna, kuvaili rouva, joka ei halunnut sanoa nimeään STT:lle.

Toinen rouva kehui saaneensa nimikirjoituksenkin.

Illalla presidenttipari osallistuu Suomen satavuotisjuhlavuoden valtakunnalliseen juhlaan, jota vietetään tänään Oulussa. Vielä ennen juhlia presidentti seuraa jääkiekko-ottelun Oulun Kärpät vastaan Porin Ässät.

– Jos Jenni kuulee.. joutuu olemaan varovainen aina näissä... tietysti porilaisena, Niinistö vastasi kysymykseen Kärpät vai Ässät.

– Toivon, että matsi on hyvä. Jos nyt jotain sarjataulukosta voi päätellä, niin ennakkosuosikki taitaa olla kotijoukkue, hän sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.