Presidentti Niinistö: Greenpeace tiedosti riskit

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi lyhyesti suomalaisen Greenpeace-aktivistin syytteitä merirosvoudesta illalla Kontulan nuorisokeskuksessa:

Kuinka pahalta tilanne vaikuttaa suomalaisen Greenpeace-aktivistin Sini Saarelan kannalta?

– Nyt on syytä aika tarkkaan seurata, miten prosessi etenee. En ihan tarkoin tunne venäläisiä tapoja, mutta joskus syyttäjä lähtee aika ylhäältä liikkeelle. Ja aika mielenkiintoista on todellakin se, että presidentti Vladimir Putinin arvio – hänhän on lakimies, oli hiukan toisenlainen tuolla Zalehardissa.

Luotatteko te Venäjän oikeuslaitokseen?

– Kyllä, ei meillä ole mitään syytä olla luottamatta, etteikö Venäjän oikeuslaitos toimisi venäläisen lainsäädännön mukaan, mutta varmasti moni meistä on sitä mieltä, että venäläinen rangaistuskäytäntö saattaa meikäläisittäin vaikuttaa aika ankaralta.

Mitä mieltä olette Greenpeacen toiminnasta, vaikuttaa aika uhkarohkealta lähteä tällaiseen mielenilmaukseen, kun tiedetään, miten Venäjällä toimitaan?

– Eiköhän sieltä Greenpeacen taholta ole selvästi sanottu, että riskit tiedostettiin ja lähdettiin se riski ottaen. Se on tietysti hyvin selvää tekstiä.

Lue myös:

    Uusimmat