Mainos

Presidentti Niinistö Berliinissä: Liennytyksen ketju olisi hyvä saada liikkeelle

Presidentti Sauli Niinistö arvioi Berliinissä, että EU:n ja Venäjän suhteissa ei tapahdu lähiaikoina suurta muutosta. Niinistön mukaan taustalla vaikuttaa edelleen se, että Minskin sopimuksen tavoitteita ei ole saavutettu.

Niinistö keskusteli muun muassa Venäjä-suhteista tavatessaan tänään Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin. Niinistö kertoo todenneensa, että tietynlainen liennytyksen ketju olisi hyvä saada liikkumaan.

Pakotteista ei Niinistön mukaan keskusteltu, mutta Itämeren lentoturvallisuus tuli esiin.

– Yhteinen ajattelu löytyy Suomen Itämeren lentoturvallisuusasiasta, joka on tietysti pienimuotoinen asia, mutta kun Steinmeier on tehnyt aloitteita tuolla aseriisunnan osalla, niin tavallaan toivoisi sellaista jatkumoa, jolla saataisiin tähän tässä vaiheessa vielä vaatimattomaan, mutta kuitenkin käynnissä olevaan keskusteluun Naton ja Venäjän välillä saataisiin enemmän sisältöä, Niinistö pohti.

Steinmeier pitää kiinni maailmanpolitiikasta

Helmikuussa liittopresidentiksi noussut Steinmeier on toiminut aiemmin Saksan ulkoministerinä. Niinistö arvioi, että Steinmeier ei aio jäädä etäälle kansainvälisestä keskustelusta jatkossakaan. Esimerkiksi Niinistö nostaa Lähi-idän kysymyksen, jota presidentit sivusivat keskusteluissaan.

– Täytynee tehdä siitä johtopäätös, että hän ei aio pitää itseään ulkopuolella isomman luokan kansainvälisistä kysymyksistä, ja minä ainakin kannustin häntä siihen, Niinistö sanoi.

Ennen keskustelua Steinmeierin kanssa Niinistö tapasi Saksan liittopäivien puhemiehen Norbert Lammertin, minkä jälkeen hän lounasti entisen liittopresidentin Joachim Gauckin kanssa.

Liittopresidentin rooli on Saksassa lähinnä seremoniallinen, ja maan todellinen johtaja on liittokansleri. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.