Mainos

Presidentti kiitti joulutervehdyksessään rauhanturvaajia

Presidentti korosti joulutervehdyksessään, että osallistumalla kriisinhallintaan Suomi tukee demokratiaa ja ihmisoikeuksia eri puolilla maailmaa.

Presidentti Tarja Halosen mukaan suomalaisten rauhanturvaajien arvostuksen takana ovat hyvä, monipuolinen siviilikoulutus ja ammatilliset taidot yhdistyneenä korkeatasoiseen sotilaskoulutukseen.

- Me olemme myös alusta alkaen toiminnallamme korostaneet paikallisen ja kansainvälisen yhteistyön merkitystä, Halonen toteaa rauhanturvaajille osoittamassaan joulutervehdyksessä.

Presidentti muistuttaa, että Suomi on osallistunut 50 vuotta rauhanturvaoperaatioihin ja että tänä aikana kymmenet tuhannet suomalaiset rauhanturvaajat ovat toimineet eri kohteissa ympäri maailmaa rauhan puolesta inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi.

Tällä haavaa yli 900 suomalaista rauhanturvaajaa osallistuu yhteentoista YK:n, EU:n tai Naton johtamaan sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

- Osallistumalla kriisinhallintatoimintaan tuemme demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistumista, Halonen toteaa.

Hän lisäsi, että nykyaikainen kriisien hallinta on kansainvälistä yhteistyötä, johon kuuluu varsinaisen rauhanturvaamisen lisäksi kriisien ennaltaehkäisy ja konflikteissa kärsineiden yhteiskuntien jälleenrakentaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.