Mainos

Presidentti ja puolustusvoimain komentaja kiittivät rauhanturvaajia

Presidentti Tarja Halonen ja puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala lähettivät jouluaattona tervehdyksensä suomalaisille rauhanturvaajille.

Presidentin tervehdys lähetettiin Yleisradion Radio Finlandin välityksellä klo 7.15 jouluaattona. Puolustusvoimain komentajan puhe toimitettiin rauhanturvajoukoille kirjallisena.

Presidentti Halonen kiitti rauhanturvaajia pyyteettömästä työstä rauhan puolesta vaativissa olosuhteissa. -Suomi on osallistunut kriisinhallintatoimintaan jo 45 vuoden ajan. Kuluneiden vuosien aikana yli 40
000 suomalaista on antanut merkittävän panoksensa rauhan puolesta ja inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi. Tälläkin hetkellä lähes tuhat suomalaista palvelee yhdeksässä eri kriisinhallintaoperaatiossa, presidentti muistutti.

Halonen totesi, että kulunut vuosi on ollut raskas. Hän toivoi, että joulunaika antaa jokaiselle rauhanturvaajalle voimaa ja uskoa tulevaa vuotta varten. -Varatkaa aikaa itsellenne ja muistakaa läheisiänne täällä kotimaassa, me muistamme kyllä teidät. Toivotan teille ja läheisillenne rauhallista joulua ja valoisaa uutta vuotta 2002.

Presidentti muistutti, että me suomalaiset olemme kansakuntana joulun suhteen etuoikeutetussa asemassa, koska meillä on vallinnut rauha yli viiden vuosikymmenen ajan. -Unohdamme helposti, että tämä ei ole itsestäänselvyys maailman kansoille.

Hän totesi, että osallistumalla rauhanturvatoimintaan Suomi tukee demokratian, oikeusvaltioperiaatteen ja ihmisoikeuksien vahvistumista. Kriisinhallintaan osallistumalla saamme myös kokemusta, joka hyödyttää meitä kansallisen puolustuksen ja kriisivalmiuden ylläpitämisessä. -Olen monessa yhteydessä niin kotimaassa kuin ulkomailla saanut ottaa vastaan paljon kiitosta teidän toiminnastanne vaikeissa olosuhteissa. Te olette erinomaisella toiminnallanne edelleen kirkastaneet Suomen mainetta rauhanturvaamisen kärkimaana, kiitti Halonen.

Kaskeala: Olen teistä ylpeä

Puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala kiitti kaikkia maamme rauhanturvaajia ja sotilastarkkailijoita vankasta panoksesta kansainvälisen rauhan ja Suomenkin turvallisuuden puolesta. -Toimintanne on ollut omiaan kasvattamaan Suomen puolustusvoimien uskottavuutta. Olen saanut olla teistä tavan takaa ylpeä enkä syyttä, amiraali Kaskeala sanoi.

Kaskeala korosti, että päättyvä vuosi on ollut vaikeiden tilanteiden ja kovien haasteiden vuosi kaikissa rauhanturvaoperaatioissamme. -Libanonista kotiuduttiin lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Bosniassa onnistuttiin merkittävällä tavalla tukemaan pakolaisten paluumuuttoa samalla kun toiminta ulotettiin entistä laajemmalle alueelle. Kosovossa vastuualue on onnistettu vakiinnuttamaan hankalista olosuhteista huolimatta.

Amiraali Kaskeala totesi, että suomalaiset rauhanturvaajat ovat saaneet laajaa kansainvälistä tunnustusta ja kiitosta kaikissa operaatioissaan, kiitos päättäväisen ja rauhallisen toiminnan, hyvän koulutustason ja asiallisen varustuksen. -Joulurauhan takaaminen on teille operatiivinen tehtävä, eikä suinkaan itsestäänselvyys. Toivotan teille kuitenkin oikein rauhallista joulua ja turvallista uutta vuotta, Kaskeala päätti tervehdyksensä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.