Mainos

Presidentti Ilves Slushissa: Emme voi odotella muuta Eurooppaa

Pohjoismaiden ja Baltian pitäisi edetä digitaalisessa yhteistyössä muita EU-maita nopeammin. Näin arvioi Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves kasvuyritystapahtuma Slushissa.  

Ilveksen mielestä EU etenee liian hitaasti digitaalisten sisämarkkinoiden suuntaan ja joidenkin jäsenmaiden tulisi ottaa varaslähtö. Etujoukkoon saattaisi liittyä myös esimerkiksi Hollanti.

– Tietty porukka teknologisesti edistyneitä maita voisi tehdä vaikean poliittisen päätöksen, että otamme nyt askeleen eteenpäin. Se olisi mahdollista ja vaatisi toki poliittista tahtoa, hän sanoi.

EU-komission mukaan tehokkaat digitaaliset sisämarkkinat voisivat kasvattaa unionin taloutta sadoilla miljardeilla euroilla vuodessa ja luoda satojatuhansia työpaikkoja.

Ilves muistutti, että EU-alueella on yli 500 miljoonaa ihmistä, mutta markkinat jakaantuvat 28 maahan. Tämä vaikeuttaa kasvuyritysten kehitystä. Yhdysvalloissa on yli 320 miljoonan ihmisen yhteismarkkinat digitaalisille palveluille.

– Lainsäädäntömme ei ole pysynyt digitaalisen muutoksen vauhdissa, Ilves sanoi.

Myös EU-komission mukaan sääntelyä pitäisi yhdenmukaistaa ja turhina pidettyjä rajoituksia poistaa. Niin sanotun digitaaliunionin luominen on yksi komission painopisteistä. Vaikeimmat kysymykset koskevat tekijänoikeuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.