Mainos

Presidentti huolissaan lastenteatterista

Presidentti Tarja Halonen on huolissaan lastenteatterin asemasta. Hän toivoi tämänpäiväisen Länsi-Savo -lehden haastattelussa lisää satsauksia lastenteatterin tekemiseen. Presidentti seurasi Mikkelissä Työväen näyttämöpäivien esityksiä.

-Lastenteatteria pitää tehdä vähintään yhtä hyvin kuin aikuisten teatteria. Kustannukset ovat isot, mutta lippujen hinnat eivät saisi olla yhtä korkeat kuin aikuisilla. Eikä pientä lasta voi lähettää yksin teatteriin, vaan mukana täytyy olla ainakin yksi aikuinen, Halonen sanoi haastattelussa.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että pelkästään lasten ja nuorten teatterien on hyvin vaikea elää. Talouspohja jää kapeaksi. -Kun lainsäädäntöä aikanaan tehtiin, haluttiin lasten ja nuorten teatterit erityissuojelukseen. Jonkinlainen lisäavustus on tullut, mutta se ei näytä riittävän, hän sanoi. -En tietenkään puutu tilanteeseen, koska ne eivät ole presidentin asioita, mutta seuraan suurella mielenkiinnolla. Toivon, että työ jota olemme vuosien mittaan tehneet lasten ja nuorten saamiseksi teatterin kiehtovaan maailmaan voisi jatkua, hän jatkoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.