Mainos

Presidentti Halosesta YK-paneelin puheenjohtaja

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimitetty YK:n kestävän kehityksen korkean tason paneelin rinnakkaispuheenjohtajaksi. Aisaparina Halosen kanssa tehtävässä toimii Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma. Paneelin on asettanut YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Paneelin jäseninä on 21 henkilöä eri maista ja eri aloilta. Mukana on lukuisia nykyisiä ja entisiä valtion- ja hallitusten päämiehinä toimineita ihmisiä, sekä asiantuntijoita kansalaisjärjestöistä ja yrityksistä. Jäseninä paneelissa ovat muun muassa Australian entinen pääministeri Kevin Rudd, EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegard, Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland, sekä Intian ympäristöministeri Jairam Maresh.

Paneeli käsittelee kestävää kehitystä erityisesti ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Paneeli työskentelee vuoden 2011 loppuun, jolloin sen on määrä luovuttaa loppuraporttinsa pääsihteerille. Paneelin toimenpidesuosituksia on tarkoitus hyödyntää esimerkiksi valmisteltaessa Rio de Janeirossa vuonna 2012 järjestettävää suurta ympäristökokousta. Se on seurantakokous Riossa vuonna 1992 pidetylle YK:n ympäristöhuippukokoukselle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.