Mainos

Presidentti Halosen terveys hyvä

Tasavallan presidentti Tarja Halonen voi hyvin, todetaan presidentin kanslian julkistamassa lääkärinlausunnossa. Halonen kertoo aikaisintaan ensi kesänä, aikooko hän pyrkiä toiselle kaudelle.

Virkakautensa puoliväliin ehtineen tasavallan presidentin Tarja Halosen, 59, terveydentila on todettu hyväksi.

Presidentin kanslia on julkistanut lääkärinlausunnon presidentin terveydentilasta. Tässä kuussa tehdyssä lääkärintarkastuksessa ja siihen liittyvissä tutkimuksissa ei tullut esiin mitään sellaisia oireita tai sairauksia, jotka vaikuttaisivat presidentti Halosen kykyyn toimia tehtävässään. Lausunnon ovat antaneet eduskunnan työterveyslääkäri Anita Pienimäki sekä yleislääketieteen, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Janne Reitala.

Lausunnon perusteella presidentti Halosen terveydentila on pysynyt vakaana presidenttikauden ajan. Lausunto on sanamuodoltaan samanlainen kuin kahtena edellisenä vuonna samoihin aikoihin annetut lausunnot.

Presidentin terveydentilaa koskevien lausuntojen julkistamisen aloitti presidentti Mauno Koivisto, joka valtuutti vuoden 1989 marraskuussa lääkärinsä ensimmäistä kertaa julkistamaan lausunnon hänen terveydestään. Myös presidentti Martti Ahtisaari tiedotti aika ajoin terveydentilastaan.

Jatkosuunnitelmat vielä epäselviä

Halonen kertoo aikaisintaan tulevan kevään jälkeen, pyrkiikö hän jatkamaan tehtävässä vielä toisen kuusivuotiskauden.

-Olen pitäytynyt vanhassa kannassani, että katsotaan tämä kevät ensin ainakin, ja katsotaan sitten sen jälkeen, onko vetoa ja onko nostetta, sanoi Halonen tänään.

Maaliskuun alussa Halosen virkakaudesta on jäljellä täsmälleen puolet.

Halonen sanoi haluavansa nähdä, miten yhteistyö presidentin ja hallituksen kesken jatkuu vaalien jälkeen, mutta hän korosti, että oman ehdokkuuden pohdinnassa lähtökohtana on oman työn arviointi.

-Haluan myös nähdä sen, miten tämä kolme vuotta nyt jatkunut yhteistyö jatkuu - oli pääministeri ja hallitus minkä näköinen tai värinen tahansa - saadakseni hieman täydemmän kuvan myös omista toiveistani ja kyvyistäni. Siitä kai on aina pakko lähteä ensimmäiseksi, linjasi presidentti.

Presidentti Halonen toivoi, ettei hänen tarvitse puuttua vaalien jälkeen uuden hallituksen muodostamiseen. Hän sanoi olevansa tyytyväinen "minimiosaan", joka presidentille on tässä asiassa uudessa perustuslaissa jätetty. Hallituksen muodostamisessa eduskunta on nyt pääosassa.

Halonen myös tunnusti olevansa hyvin huolissaan siitä, että Euroopan unionin sisällä on erilaisia näkemyksiä Irakin kriisin hoitamisesta. Hän toivoi, että EU:ssa selvitään asian kanssa mahdollisimman pienillä kolhuilla.

(MTV3-STT)

Presidentti Halonen summasi tuntemuksiaan presidenttikautensa puolivälissä. Hän on huolissaan EU:ta repivästä Irak-kiistasta, ja toivoo ratkaisun toimenpiteistä löytyvän nopeasti.
(Seitsemän uutiset 28.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.