Mainos

Presidentti Halosella yhä laaja tuki

Tasavallan presidentille toista kautta toivovat etenkin naiset, työväestö ja alle 25-vuotiaat nuoret.

Noin 70 prosenttia suomalaisista toivoo, että presidentti Tarja Halonen tulee valituksi uudelleen presidentiksi, käy ilmi Suomen Kuvalehden tuoreesta kyselystä. Halosen haluavat toiselle kaudelle erityisesti alle 25-vuotiaat, naiset ja työväestö.

Myös oman presidenttiehdokkaansa asettavien keskustan ja kokoomuksen kannattajista löytyy runsaasti Halosen tukijoita. Kokoomuksen kannattajista 42 ja keskustan kannattajista 43 prosenttia toivoo Haloselle toista presidenttikautta. Luottamus Haloseen on samaan aikaan laskenut ja on kyselyssä alimmillaan sitten syksyn 2002.

Kyselyn perusteella joka viides toivoo, että presidentti vaihtuisi ensi keväänä. Noin joka kymmenes vastaaja ei osannut sanoa kantaansa.

84 prosenttia kertoo presidentin nauttivan heidän luottamustaan, kun vuosi sitten näin ajatteli yhdeksän kymmenestä. Varauksellisuus on kasvanut lähinnä hyvätuloisten ja maaseudulla asuvien parissa.

Taloustutkimus teki kyselyä varten vähän yli tuhat haastattelua. Haastattelut tehtiin 24.-26. toukokuuta eli noin viikko sen jälkeen kun Halonen oli kertonut asettuvansa ehdolle. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.