Mainos

Presidentti Halonen: Vaalit sivuroolissa Libya-päätöksissä

Presidentti Tarja Halonen on kommentoinut ministeri Elisabeth Rehnin (r) epäilyksiä siitä, että hallitus olisi jättäytynyt pois kansainvälisestä Libya-operaatiosta lähestyvien vaalien takia.

Rehn kysyi Ylen Ykkösaamussa, miksi Suomi otti kielteisen kannan Libya-asiassa ennen kuin oli mahdollista mennä "mihinkään Lontoon-kokouksiin".

- On hyvä meidän kansalaisten tietää, että mitkä on ne perustelut. Ettei vaan tule pelko, että perustelu on se, että nyt on vaalit tulossa ja ettei nyt oteta lisäharmeja, Rehn sanoi.

- Kyllä on vaalit, minä en toki ole vaaleissa mukana, mutta kyllä on vaalit. Ja kyllä sekin on totta, että eduskunnan koollekutsuminen olisi hankalaa, ja muuta tällaista, mutta ne ovat sivuroolissa siihen nähden, mikä keskeinen asia on. Meitä ei kutsuttu Lontoon kokoukseen, koska siellä näyttivät olevan paikalla vaan Nato-maat tai sotilasoperaatiossa mukana olevat. Toivon, että seuraavat kokoukset ovat avoimia, Halonen totesi.

Halosen mukaan hallituksen linja on ollut Libya-asiassa johdonmukainen.

- Me olemme aktiivisia, meillä on oma profiilimme ja roolimme ja se, missä suomalaiset ovat parhaimmillaan, on ollut perinteinen kriisinhallinta. Jos halutaan olla mukana, mielestäni on hyvä olla sellaisilla alueilla, jonka osaamme ja jossa meillä on mahdollista tulla entistä enemmän turvallisuutta antavaksi. Luulen, että se on tällainen siviili- ja sotilastoiminnan yhteistyö, mitä varmasti vielä vaaditaan Libyassakin.

Myös entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on esittänyt kritiikkiä hallituksen Libya-linjaa kohtaan.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.