Mainos

Presidentti Halonen: Suorat sijoitukset tervetulleita Suomeen

Suomen on presidentti Tarja Halosen mukaan pidettävä jatkossakin huoli siitä, että Suomi menestyy kansainvälisissä kilpailukykyvertailuissa ja on kiinnostava maa kansainvälisille sijoittajille. Halosen mukaan Suomi toivoo saavansa osansa globaaleista suorista sijoituksista. Ne auttavat osaltaan myös presidentin suureksi huolenaiheeksi mainitseman työttömyyden alentamisessa.

-Suorat sijoitukset ovat monin tavoin hyödyttäneet Suomea ja olleet tärkeitä maan teollisten rakenteiden kehittämisessä, sanoi Halonen tänään Invest in Finlandin kymmenvuotisjuhlissa Helsingissä.

Suorien sijoitusten myötä Suomeen on syntynyt uusia yrityksiä ja työpaikkoja sekä siirretty teknologiaa ja osaamista muualta. Ihan kaikkea ei ole kotimaassa kehitetty, huomautti presidentti.

Suomeen tehtyjen suorien sijoitusten merkityksestä kertoo sekin, että teollisuuden liikevaihdosta 18 prosenttia syntyy Suomessa toimivissa ulkomaisten yritysten tytäryhtiöissä, jotka työllistävät 160 000 ihmistä, totesi Halonen.

Suomi on Halosen mukaan osaltaan pyrkinyt luomaan hyvät edellytykset ulkomaisten sijoitusten tekemiselle maahan, mistä kansainväliset vertailutkin kertovat. Hintakilpailuun Suomi ei presidentin mukaan kuitenkaan ole lähdössä sijoittajien houkuttamiseksi.

-En usko, että tulevaisuudessakaan pystymme tarjoamaan halvinta, mutta ihan kohtuulliset olosuhteet varmasti, totesi Halonen.

Tärkeän osan Suomen vahvuutta muodostaa hänen mukaansa vakaa, tasa-arvoinen ja avoin luottamukseen ja yhteistyöhön perustuva yhteiskunta. Joissain kansainvälisissä vertailuissa on Halosen mukaan hyvä jäädä jumbosijallekin.

- Eri maiden korruptoituneisuutta koskevissa kansainvälisissä vertailuissa Suomi on jäänyt viimeiselle sijalle.Toivon, että säilytämme tässä vertailussa jumbosijan jatkossakin, totesi presidentti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.