Mainos

Presidentti Halonen puolusti matalaa profiiliaan terrorikriisin hoidossa

Presidentti Tarja Halonen pitää perusteltuna omaa matalaa profiiliaan terrorikriisin hoidossa. Presidentti ei ole katsonut tarpeelliseksi pitää erikseen puheenvuoroja asiasta enää sen jälkeen kun varsinainen katastrofitilanne oli ohitse.

Presidentti vastasi keskustan puheenjohtajan Esko Ahon häneen kohdistamaan arvosteluun maakuntamatkallaan Vaasassan tänään. Aho on ihmetellyt lehtihaastattelussa sitä, miksi presidentti ei ole ollut näkyvämmin esillä terrorikriisin hoidossa.

Halonen muistutti, että ensimmäiset kriisiä koskevat tiedonannot antoi presidentti keskusteltuaan asiasta pääministerin kanssa. Presidentin mielestä on yksinomaan hyvä asia, että Aho kantaa huolta Suomen kansan turvallisuudesta ja turvallisuudentunteesta. Hän kuitenkin vakuutti, että kriisi on otettu asianmukaisella tavalla esille ja että matala profiili tässä suhteessa on ollut oikea linja.

Halosen mukaan kriisin kehittymistä jatkossa on vaikea ennustaa. Tottuminen epävarmuuden aikaan on pakko hyväksyä.

-Ihmisten turvallisuus tässä epävarmuuden tilanteessa on kuitenkin kyettävä takaamaan, painotti Halonen.

Hänen mukaansa tulevaisuudessa olisi kyettävä turvaamaan se, että mahdollisuudet vastaaviin terroritekoihin olisivat aina vain vaikeampia.

-EU:n puitteissa jo Tampereen kokous Suomen puheenjohtajuuskaudella aika tavalla realistisesti hahmotti poliisialan ja rajavartioston yhteistyötä, jolla voidaan ennalta ehkäistä vastaavia tapauksia. Pohjanmaalla kun oltiin, Haloselta kysyttiin kantaa myös turkistarhaukseen.

Presidentin mielestä tarhauksesta voidaan olla monta mieltä. Niin kauan kun on kyse laillisesta elinkeinosta, yhteiskunnan on pyrittävä turvaamaan sen harjoittaminen.

-Jos taas tullaan siihen lopputulokseen, ettei tarhaus ole laillista, on elettävä sen mukaisesti. Halonen muistutti, että kuluttajat voivat ottaa henkilökohtaisesti kantaa tarhaukseen joko käyttämällä tai olemalla käyttämättä turkiksia.

Presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi osallistuivat Vaasassa kaupungin pääkirjaston ja tiedekirjasto Tritonian yhteiseen vihkiäisjuhlaan. Presidenttipari tutustui juhlan jälkeen Vaasan yliopistoon ja tapasi kaupungissa toimivien yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijoita. Myöhemmin iltapäivällä presidenttipari vieraili vielä taajuusmuuntajia valmistavalla Vacon Oyj:n tehtaalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.