Presidentti Halonen paljasti herkän puolensa

Siviilissä presidentti Halonen on neljän lapsen ylpeä isoäiti miehensä, tohtori Pentti Arajärven puolelta.

Tarja Halonen on totutellut uuteen rooliin eläkeläisenä 12 presidenttivuoden ja pitkän aktiivipoliitikon uran jälkeen. Suomen 11. presidentti luovutti vallan seuraajalleen Sauli Niinistölle maaliskuun alussa, jonka jälkeen arki vanhoilla kotikulmilla Kalliossa on pikkuhiljaa sopeutunut uomiinsa.

Eläkeläisen arki on ollut kuitenkin niin kiireistä, ettei aikaa rakkaille harrastuksille ole ollut entiseen tapaan.

– Luvalla sanoen nyt ei ole aikaa harrastuksiin. Olen onnistunut järjestämään aikani niin, että nyt vielä vähemmän. Ja mä olin rikkonut vasemman jalan polvestani kierteen jo yli vuosi, puolitoista sitten. Ja vaan sanottiin, että "ei se ole rikki, et sä kävelisi, jos se olisi rikki". Mutta niin se vaan oli rikki ja nyt se tänä syksynä korjattiin. Ja nyt olen lähdössä takaisin voimisteluun ja muuhun, mitä on ollut, Halonen paljasti.

69-vuotias Halonen on miehensä puolelta jo nelinkertainen mummo. Omalla Anna-tyttärellä ei vielä omaa jälkikasvua ole, mutta Halonen ei luovu vielä toivosta.

– Vältän tätä keskustelua. Nuorempi polvi ei oikein tykkää keskustelusta. Onneksi mä luulen, että isäkandidaatti on katsottu. Meillä on Pentin puolelta neljä lastenlasta. Vanhin on jo 11-vuotias, sitten on 9-vuotias. Ja sitten on nämä pienemmät, jotka ovat ihan pieniä 3- ja 4-vuotiaita, Halonen kertoi uuden kirjansa Tarja Halonen – Paremman maailman puolesta -kirjan tiedotustilaisuudessa tiistaina.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat