Mainos

Presidentti Halonen avasi Taksvärkin

Taksvärkki ry:n muistuttaa, että päivätyö eli taksvärkki on pieni mutta konkreettinen teko, jolla suomalaiset koululaiset voivat vaikuttaa kehitysmaissa.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen kannustaa suomalaisiin taksvärkkiin. Halonen avasi operaatio Taksvärkin tämän lukuvuoden kampanjan tänään Espan lavalla Helsingissä.

Tasavallan presidentti on kampanjan suojelija. Taksvärkin tunnus, valkoinen nauha, on osa kampanjaa köyhyyttä vastaan.

Presidentti Halonen katsoi, että yhteisillä ponnistuksilla voidaan tehdä maailma hyväksi ja paremmaksi paikaksi sekä saadaan maailman epäkohdat pienentymään. Jos tähän tähtäävistä tavoitteista pitäisi valita yksi, niin se on presidentti Halosen mukaan köyhyyden vähentäminen.

Suomen YK-liiton edustajat luovuttivat presidentille Haloselle avauksen yhteydessä herätyskellon muistuttamaan, että joka kolmas sekunti kuolee lapsi äärimmäiseen köyhyyteen.

Taksvärkki ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen kiinnitti kampanjan avauksen yhteydessä huomiota ensi viikolla alkavaan YK:n kokoukseen, jossa asialistassa ovat köyhyyden ja aidsin vähentäminen. Kokoukseen ottaa osaa lähes 200 valtionpäämiestä, joukossa myös Halonen.

Urpilaisen mielestä köyhyyden vähentämiseen maailmassa tarvitaan paljon pieniä tekoja. Urpilaisen mukaan päivätyö eli taksvärkki on tällainen pieni mutta konkreettinen teko, jolla suomalaiset koululaiset voivat vaikuttaa kehitysmaissa.

Suomen koululaiset ovat valinneet taksvärkin seuraavaksi kehitysyhteistyöhankkeeksi nuorten hiv- ja aids-valistuksen Tansaniassa. Tee köyhyydestä historiaa -kampanjan viikko huipentui Taksavärkin järjestämään konserttiin Helsingin Esplanadilla.

Tänään vietettiin samalla toisen kerran maailmanlaajuista köyhyyden vastaista päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.