Mainos

Presidentti Halonen aloitti vierailun Kaakkois-Aasiassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on aloittanut kaksipäiväisen valtiovierailun Indonesiaan, joka on ensimmäinen kohde Kaakkois-Aasiaan suuntautuvalla matkalla.

Presidentti Halonen tapasi vierailun aluksi Indonesian presidentin Susilo Bambang Yudhoyonon. Keskusteluissa olivat esillä muun muassa ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset, yhteistyö ympäristöteknologian alalla sekä kestävä metsätalous. Keskustelujen jälkeen allekirjoitettiin Suomen ja Indonesian välinen ilmastonmuutosta ja kestävää metsätaloutta koskeva yhteinen julistus.

Myös taloudellisen yhteistyön mahdollisuuksista Suomen ja Indonesian välillä käytiin keskusteluja. Kansainvälisistä kysymyksistä esillä oli etenkin Kosovon tilanne itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Indonesia on YK:n turvallisuusneuvoston jäsen.

Vierailu jatkuu huomenna Acehiin, jossa presidentti Halonen tutustuu rauhanprosessiin ja tsunamin tuhoalueen jälleenrakennukseen sekä tapaa alueen naisjärjestöjen edustajia. Acehin-vierailun tavoitteena on osoittaa Suomen sitoutumista maakunnan kehitykseen.

Indonesiasta presidentti Halonen matkustaa Singaporeen, jossa hän tapaa maan johtoa sekä alueella toimivia suomalaisia.

Myöhemmin tällä viikolla on vuorossa valtiovierailu Vietnamiin.Valtiovierailun virallisen osuuden jälkeen presidentti Halonen ja tohtori Arajärvi jäävät yksityiselle matkalle Vietnamiin.

Tasavallan presidentin seurueessa matkustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä yritysjohtajien valtuuskunta, jota johtaa EK:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.