Presidentti Bolsonaron vastaiset mielenosoitukset jatkuivat Brasiliassa – parlamentti tutkii korruptioepäilyä koronarokotekaupoissa

"Tämä on kansanmurha!"– Kymmenettuhannet osoittavat mieltään Brasilian presidenttiä vastaan 2:19
Brasilian presidenttiä ja koronapolitiikkaa vastaan on osoitettu mieltä jo aiemminkin. "Tämä on kansanmurha", toukokuisissa mielenosoituksissa huudettiin.

Brasiliassa tuhannet ihmiset osoittivat jälleen mieltään maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan lauantaina paikallista aikaa. Hallinnon vastaiset mielenosoitukset jatkuivat lauantaina jo kolmatta päivää.

Maan parlamentti on viime aikoina tutkinut hallinnon koronatoimia, muun muassa korruptioepäilyjä rokoteostoissa.

Bolsonaro on kiistänyt kaikki väitteet hallintonsa korruptiosta.

Koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu Brasiliassa jo yli 500 000, mikä on määrällisesti toiseksi eniten koko maailmassa. Brasiliaa enemmän koronakuolemia on kirjattu vain Yhdysvalloissa.

Rio de Janeirossa mielenilmaukseen osallistunut 47-vuotias lääkäri Lima Mendes syytti pandemian korkeasta kuolonuhrien määrästä maan hallintoa.

– Tämä hallinto on tappanut yli 500 000 ihmistä väärien päätöstensä, valeuutistensa, valheidensa ja nyt tämän absurdin rokotteisiin liittyvän korruptioskandaalin kautta, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Lue myös:

    Uusimmat