Mainos

Presidentti avasi yhteisvastuukeräyksen

Presidentti Martti Ahtisaari on huolissaan nuorten työttömien asemasta. Ahtisaari totesi tänään yhteisvastuukeräyksen avajaispuheessa, että monet työttömät ja turvattomuutta kokevat nuoret pelkäävät tulevaisuutta.

-Nuorten työttömyys on jo pitkään ollut lähes kaksinkertainen muuhun väestöön verrattuna. Maassamme on lähes 130 000 alle kolmekymmenvuotiasta toimeentulotuen saajaa. Näille nuorille itsenäinen elämä ja täysipainoinen osallistuminen yhteiskuntamme rakentamiseen uhkaa jäädä yhä kaukaisemmaksi tavoitteeksi. Heidän auttamisekseen on tehtävä kaikki mahdollinen, Ahtisaari totesi.

Ahtisaaren mukaan suomalaisen yhteiskunnan suuri haaste on estää nuorten vieraantuminen ja palauttaa heidän uskonsa yhteiskunnan instituutioihin ja omiin vaikutusmahdollisuuksiin niiden puitteissa.

-Tänään valitettavan monet nuoret tuntevat itsensä ulkopuolisiksi jopa siinä määrin, että he ovat asettaneet itse elämän mielekkyyden kyseenalaiseksi. Aikuistuvien nuorten miesten itsemurhat ovat Suomessa väestömäärään nähden Euroopan korkeimmat, presidentti muistutti.

Apua Suomeen ja ulkomaille

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteisvastuukeräys järjestetään nyt 49. kerran. Keräys alkoi tänään, ja jatkuu huhtikuun loppuun. Keräyksen pääosassa ovat tänä vuonna nuoret ja teemana: Auta. Se auttaa.

Keräyksen tuotosta 60 prosenttia menee ulkomaille. Varat ohjataan kehitysmaiden nuorten auttamiseen Kirkon ulkomaanavun välityksellä. Kotimaassa varoilla tuetaan vaikeuksissa olevien nuorten omaehtoista toimintaa. Apua koordinoi Nuorten Akatemia ry. Kotimaan osuudella tuetaan lisäksi Lapuan hiippakunnan Uusi lähimmäisyys -hanketta sekä seurakuntien diakoniaa.

Pääasiallisena keräysmuotona on listakeräys: 50 000 vapaaehtoista kulkee ovelta ovelle keräyslistan kanssa. Lisäksi varoja kootaan seurakunnissa erilaisilla tapahtumilla. Viime vuonna keräys tuotti noin 25,5 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.