Mainos

Presidentti avasi yhteisvastuukeräyksen

Kotimaan ja kehitysmaiden vähäosaisia ei saa asettaa toisiaan vastaan. Olemme yhä enemmän riippuvaisia toisistamme. Tämä ei koske vain suomalaisia tai vain menestyjiä vaan kaikkia maapallon asukkaita, presidentti Martti Ahtisaari sanoi avatessaan kirkon diakonian järjestämän 50. yhteisvastuukeräyksen.

Presidentti Ahtisaari muistutti, että kotimaassa yhteisvastuukeräys on 1990-luvulla pyrkinyt ehkäisemään sosiaalista syrjäytymistä. Se on auttanut vaikeuksissa kamppailevia ylivelkaantuneita, lapsiperheitä, pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria. Keräysvaroin on tuettu taloudellisessa ahdingossa eläviä ruokapankkien kautta ja kirkon katastrofirahaston avustuksin.

-Yhteisvastuukeräys on koonnut ohjelman, jolla tuotetaan uusia sosiaalisia palveluita paikallisin yhteisöllisin keinoin. Uusia ratkaisuja etsitään esimerkiksi omaishoitajien tukemiseen, vanhustyöhön, päihdeongelmaisten naisten ja maahanmuuttajien lasten auttamiseen.

Yhteisvastuukeräys korostaa yhteisön merkitystä auttajana. Presidentti kehotti meitä ottamaan tässä oppia kehitysmailta.
-Yhteisön menestyminen on myös yksilön menestymisen tärkeä edellytys. Yhteisön menestymiseen kuuluu vastuu heikoimmista.

Kotimaassakin suomalaiset voivat Ahtisaaren mukaan ottaa oppia toisistaan. Hän kiitti kaikkia pellolaisia siitä, että yhteisvastuukeräyksen tulos Pellon seurakunnassa on maan korkein asukasta kohti laskettuna.
-Pello ei ole maamme vauraimpia alueita, mutta lähimmäisten auttamisen halu on siellä vahva.
Presidentti Ahtisaari kiitti myös kaikkia keräystyöhön osallistuneita vapaaehtoisia, joita on noin 40 000.

Yhteisvastuukeräys tukee tällä kertaa kotimaassa kymmenestä osahankkeesta koostuvaa Arttelia. Sillä tuetaan muun muassa asuinyhteisöjen ja pienten kuntien elinvoimaisuutta. Ulkomainen tuki kohdistuu tänä vuonna Zimbabween, jossa taistellaan kuivuutta vastaan rakentamalla patoja ja kastelujärjestelmiä yhdessä kyläläisten kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.