Mainos

Presidentit Halonen ja Kim keskustelivat

Presidentti Tarja Halosen Etelä-Koreaan suuntautuvan valtiovierailun merkittävin osuus on alkanut Soulissa.

Presidentti Halonen kävi aamupäivällä eli varhain aamulla Suomen aikaa viralliset keskustelut vierailun isännän Kim Dae Jungin kanssa. Keskustelujen sisällöstä ei ole toistaiseksi tietoa.

Keskeisenä asiana lienee ollut Etelä- ja Pohjois-Korean välisten neuvottelujen nykytilanne. Tässä ns. päivänpaistepolitiikassa on tapahtunut jälleen edistystä jonkin aikaa kestäneen kylmän kauden jälkeen. Halonen voi siten kertoa tuoreita tietoja tilanteesta, kun hän tapaa ensi viikolla Washingtonissa Yhdysvaltojen presidentin George W. Bushin. Pohjois-Korea jäädytti taannoin keskusteluyhteyden juuri Bushin puheiden vuoksi.

Ennen virallisia keskusteluja presidentti Halonen osallistui suomalais-korealaisen talousneuvoston yhteistyökonferenssiin. Hän esitti puheenvuorossaan katsauksen Suomen talouselämän menestystekijöihin ja sai lämpimät suosionosoitukset esiintymisestään.

Halonen osallistuu myös Korean ulkomaankauppaliiton ja Korean pienteollisuusliiton järjestämälle lounaalle. Iltapäivällä hänet promovoidaan filosofian ja kansainvälisen politiikan kunniatohtoriksi Ewhan naisten yliopistossa.

Päivän ohjelma päättyy presidentti Kimin tarjoamiin illallisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.