Mainos

Presidentinvaalien rahoitus tahdotaan perata

Valtaosa suomalaisista ei tyydy vain eduskuntavaalien rahoituksen julkistamiseen, rahoituskuviot pitäisi Helsingin uutisten teettämän kyselyn mukaan saada selville myös presidentinvaalien osalta.

Suomalaisten reipas 74 prosentin enemmistö haluaa presidenttiehdokkaiden vaalirahoituksen julkistamista samalla tavalla kuin nyt on päätetty julkistaa kansanedustajien vaalirahoitus.

Vain joka seitsemäs kansalainen (15 prosenttia vastaajista) ei katso tarpeelliseksi presidenttiehdokkaiden rahoituksen julkistamista. Joka kymmenes ei ole määritellyt kantaansa asiaan. Tiedot selviävät Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä, johon osallistui noin 750 henkilöä.

Oikeisto nahkeampaa julkistamisen suhteen

Vaikka presidentillä ei ole suoranaista päätösvaltaa suomalaisiin yritysrahavirtoihin, varsinkaan paljon puhuttuun kaavoitukseen, tahtovat kansalaiset silti julkistaa myös presidenttiehdokkaiden vaalirahoituksen. Taustalla saattaa piillä ajatus siitä, että presidentinvaalien rahoitus on osa puoluerahoitusta ja sitä kautta kytköksissä rahoittajien etuihin.

Puolueiden välillä ei ole suuria eroja suhtautumisessa presidentinvaalien rahoituksen julkistamiseen. Oikeistossa, erityisesti kokoomuksessa, ei kuitenkaan olla yhtä innostuneita kuin vasemmalla ja vihreissä julkistamaan presidenttiehdokkaiden rahoittajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.