Mainos

Presidentinvaalien loppukiri alkaa

Ehdokkaat ovat viikon aikana esillä useissa television ja radion vaaliohjelmissa ja järjestävät viime hetkeen asti vaalitilaisuuksia.

Kamppailu Suomen seuraavasta presidentistä ratkeaa alkavan viikon aikana.

Ehdokkaiden kannatuserot ovat mielipidekyselyissä jatkuvasti supistuneet. SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokkaan Tarja Halosen kannatus on laskenut lähemmäksi 50 prosenttia, jota kohti myös kokoomuksen Sauli Niinistö on nopeasti kavunnut. Tuorein kysely torstaina säilytti Halosen kuitenkin johtoasemassa prosenttiluvuin 55-45.

Vaikka ehdokkaat järjestävät vaalitapahtumiaan viime hetkeen asti, ratkaisu tapahtuu pääasiassa tv:n ja radion vaaliohjelmissa. Jo ensimmäisenkin kierroksen tuloksen katsottiin riippuneen paljolti siitä, kuinka ehdokkaat onnistuivat viimeisten päivien tv-esiintymisissä.

Tänään iltapäivällä ehdokkaita pääsevät tenttaamaan radion kuuntelijat. Huomenna ovat vuorossa Nelosen ja Helsingin Sanomien sekä ruotsinkielisen tv:n vaalikeskustelut. Keskiviikkona keskustelun järjestää MTV3 ja torstaina TV1.

Vaalitilaisuudet keskittyvät pitkälti pääkaupunkiseudulle. Tosin Halonen käy tänään myös Vaasassa ja Seinäjoella. Perjantaina vuorossa ovat Hämeenlinna, Vantaa ja Helsinki. Lauantaina vieraillaan Espoossa, Helsingin Itäkeskuksessa, Vantaalla ja lopuksi Oulussa. Niinistö on tavattavissa ainakin tänään myös Forssassa ja Porissa. Perjantaina järjestetään vaalijuhla Vantaalla.

Ennakkoon voi äänestää tiistaihin asti. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.