Mainos

MTV paikalla: Putinin ja Niinistön tapaaminen ohi - näin keskustelu eteni

Presidentti Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin välinen tapaaminen on päättynyt juuri äsken Sotshissa. 

Paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja Petri Saraste kertoo, että tilaisuuden alussa presidentit keskustelivat talousyhteistyöstä, maiden välisistä hyvistä suhteista sekä Ukrainan kriisin vaikutuksista kauppaan. Sen jälkeen he vetäytyivät lounastapaamiseen.  

Sarasteen mukaan Niinistö totesi median edessä, että Ukrainan kriisi ja sen rauhoittaminen on syytä nostaa keskustelussa esille. Sarasteen mukaan Putin vain nyökytteli tuolla kohtaa.  

-Hän ei omassa puheenvuorossaan viitannut sanallakaan Ukrainan tilanteeseen, Saraste kertoo. 

Putin korosti omassa puheenvuorossaan Suomen ja Venäjän hyviä suhteita ja pitkiä perinteitä. Putinin mukaan viime aikoina on tapahtunut Suomen ja Venäjän taloussuhteita heikentäneitä asioita.  

Tiedotustilaisuus iltapäivällä

Presidenttien tapaaminen alkoi kello 13:n aikaan, noin tunnin myöhässä. Tapaamiseen on Niinistön mukaan varattu muutama tunti, minkä jälkeen presidenttien on määrä antaa lehdistölle lausunnot sen sisällöstä.  

Vielä ei ole tiedossa, viivästyykö myös suunniteltu tiedotustilaisuus. Alun perin sen oli tarkoitus alkaa kello 15.  

Paikalla on Sarasteen mukaan paljon toimittajia. Suurin osa heistä on venäläisiä ja suomalaisia, mutta myös englanninkielistä mediaa on paikalla.  

Tasavallan presidentin kanslia kertoo Twitter-viesteissään, että Niinistö on puhunut Putinille Ukrainan kriisistä ja kylmän sodan porteilla olemisesta. Niinistö on sanonut pitävänsä tärkeänä keskustelua siitä, miten kriisin synnyttämä kierre saadaan katkeamaan.  

Kremlin lähteistä annettiin tapaamisen alla ymmärtää, että keskustelun kohteena olisivat maiden kahdenväliset suhteet ja kauppa.  

Niinistö on myös kutsuttu vierailulle Kiovaan Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoa tapaamaan. Tätä tapaamista ei ole toistaiseksi vahvistettu julkisuuteen.  

Koko tasavallan presidentin kanslian tviittivirran löydät täältä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.